- 2023.05.11.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés10 perc
- Adag2
- Megtekintés1 407
Karfiolrizottó, rizottó rizs nélkül? 🤔 – meglepően hangzik, de nem lehetetlen. Igaz nincs benne rizs, viszont ez a különleges káeksajtos rizottó is legalább annyira krémes és finom, mint az eredeti. Akár nevezhetnénk hamis rizottónak is. 😃
Ennek az isteni főételnek az alapját, mint a karfiolrizs alapját is a felaprított karfiol adja. Ehhez nem kell mást tennünk, mint hogy a karfiolfejet kisebb rózsákra szedjük, majd egy aprítógépben felaprítjuk. Ez lesz a karfiolrizottó alapja.
Ehhez az alaphoz adjuk először a sonkát, majd a kéksajtot és végül a tejszínt. Pár perc alatt krémesre főzzük és melegen tálaljuk. Az egész mindössze 20 percet vesz igénybe és kész is.
Ezt a receptet el lehet készíteni húsmentes formában is, az eredmény úgyis mennyei lesz. Egyszerűen hagyd ki a sonkát belőle.
Nagyon jól passzol hozzá egy kis zöldfűszer, mint a snidling, medvehagyma vagy/és a petrezselyem.
Tekints meg további egyszerűen elkészíthető egészséges receptet is!
Hozzávalók
Receptleírás
A ½ fej karfiolt szedd rózsáira és tedd egy aprító- vagy turmixgépbe. Ha nincs ilyen eszközöd, akkor lereszelhető a hagyományos reszelőn is.
Aprítsd kívánt nagyságúra a karfiolt. Ez géptől függően kb. 10-20 másodperc.
A rizottó elkészítéséhez, adj egy kevés olívaolajat egy előmelegített serpenyőbe és add hozzá felaprított karfiolszemeket, és a felcsíkozott sonkát. Közepes lángon pirítsd át a hozzávalókat.
Ezt követően add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a kéksajtot és végül a tejszínt.
Főzd krémes állagúra a rizottót. Amikor a tejszín forrni kezd, addigra a karfiolszemek is megfőttek. Tálaláskor díszítsd friss zöldfűszerrel, petrezselyem, snidling például kitűnően illenek ehhez az ízvilághoz.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Kéksajtos karfiolrizottó
Hozzávalók
Follow The Directions
A ½ fej karfiolt szedd rózsáira és tedd egy aprító- vagy turmixgépbe. Ha nincs ilyen eszközöd, akkor lereszelhető a hagyományos reszelőn is.
Aprítsd kívánt nagyságúra a karfiolt. Ez géptől függően kb. 10-20 másodperc.
A rizottó elkészítéséhez, adj egy kevés olívaolajat egy előmelegített serpenyőbe és add hozzá felaprított karfiolszemeket, és a felcsíkozott sonkát. Közepes lángon pirítsd át a hozzávalókat.
Ezt követően add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a kéksajtot és végül a tejszínt.
Főzd krémes állagúra a rizottót. Amikor a tejszín forrni kezd, addigra a karfiolszemek is megfőttek. Tálaláskor díszítsd friss zöldfűszerrel, petrezselyem, snidling például kitűnően illenek ehhez az ízvilághoz.
Szólj hozzá!